操作
分享至微信 分享至QQ 复制

首页>重庆蓝调城市景观规划设计有限公司>自贡融创·观溪樾

重庆蓝调城市景观规划设计有限公司
旗舰店 浏览量:302944

自贡融创·观溪樾

设计类型:景观设计-方案+施工图设计

设计单价:60元/平方米(仅供参考)

主创团队代表:张勇浏览量:1251

自贡融创·观溪樾

项目名称:自贡融创·观溪樾

项目地点:四川省自贡市自流井区西山路与汇园路交汇处

设计单价:¥60/㎡

建成年份:2019年

项目类型:住宅

风格:现代

发布日期:2020-03-03

自贡,历史悠久

以“千年盐都”、“恐龙之乡”、“南国灯城”而闻名遐迩


Zigong with a long history is famous as "Millennium Salt Capital", "Hometown of Dinosaurs", "Southern Lamp City" and the shadow of lights blend. 

image.png

光影更迭

「观溪樾」以生态公园为载体

将历史与现代的碰撞传递


Guanxiyue is based on the ecological park and pass the collision between history and modernity

image.png

“秋天的阳光醇厚柔润,在建筑物顶端闪闪发光河流,树林,软绵绵的草地,云絮从上面缓缓飘移。”正如村上春树文中所描绘的景象,让我们随着时间的车轮,入画「观溪樾」,走进“浪漫生活。


“Autumn sunshine is mellow and soft , glittering at the top of the building  . Rivers, woods,soft grass, clouds drift slowly form above.As the picture deoicted in Haryki Murakami, let us draw with the wheels of time Guanxiyue, let us get into "slow" life of "romantic".


第一幕 | 时间脉动,盛启龙行

image.png

场地属于进深较短的长条形空间,为了让其更有层次感,我们最大限度拉长市政延展面。利用展示面长度界定出线性空间结构——如巨龙腾空,呈现出大气恢宏的迎宾之势,伴水展开第一幕城市印记。


The site is a long strip of space with a short depth. In order to make it more layered, we maximize the length of the municipal extension. The use of the length of the display surface to define a linear space structure - such as the dragon to vacate, presenting a magnificent atmosphere of welcome, accompanied by water to the first scene of the city imprint.

image.png

入口大门车行、人行一体化,在减少市政界面的破碎感的同时与公园入口形成呼应。大体量异形门廊现代恢宏,爱马仕灰石材内向型的弧形景墙流畅舒展。设置与中间绿岛上的艺术雕塑更是在第一时间让人们的视线凝聚,引人入境。


The entrance gates and pedestrian integration are combined with the park entrance while reducing the fragmentation of the municipal interface. The large-sized shaped porch is modern and magnificent, and the Hermès gray stone inward-looking curved wall is smooth. Setting up the art sculpture on the green island in the middle is the first time to make people's eyes condense and attract people.

image.png

艺术装置 | 星空阙宇  

    Art installation | star missing


星光璀璨,如梦如幻。这应该是对艺术装置星空阙宇的第一感官吧。

宇宙方格抽象表达了盐晶体的放大形态,用艺术手法层层叠加,使之形成不对称的倒三角体块,仿若浩瀚宇宙中一颗璀璨的星球,指引我们探寻。外围黑色钢丝绳排布通透,隔而未隔、界而未界的分开车行、人行入口,不仅将特定空间属性划分,更使空间体验富有层次。


Starlight is like a dream. This should be the first sense of the art installation "Starry Sky".

The universe abstraction expresses the magnified form of the salt crystals, which are superimposed by art techniques to form an asymmetrical inverted triangle block, which is like a sly planet in the vast universe, guiding us to explore. The peripheral black steel wire ropes are transparent, and the separate car lines and pedestrian entrances that are separated and unbounded, not only divide the specific space attributes, but also make the space experience rich.

image.png

第二幕 | 岁月流转,润泽盐都


釆用长镜头方式诠释时光流转——泉水欢跳、光影流转、叠瀑水景,内外景观相互渗透、交融,移步异景,不断营造动态场景,为游人提供更丰富的景观感受。


Interpreting the time flow with long lens method——spring water jumps, light and shadows flow, stacked waterfall waterscape, internal and external landscapes infiltrate, blend, move, and create dynamic scenes to provide visitors with a richer landscape experience.


image.png

酒店式行车庭院简洁干净,爱马仕灰石材贴面的弧形墙拉升空间尺度,整形火山榕如侍者般迎接参观车辆。而一墙之隔的时光步道,人们随着热带花境+跳跳泉进入廊架,让参观者在充满细节感的空间里放松身心。


The hotel-style driving courtyard is simple and clean. The curved wall of Hermès grey stone veneer is lifted up to the space scale, and the plastic volcano is like a waiter to welcome the vehicle. And the time walks separated by a wall, people enter the porch with the tropical flower environment + jumping spring, allowing visitors to relax in the space full of detail.

image.png

蜿蜒的风雨连廊是人行的必经之路,不锈钢镀铜的栅格充满序列感。结合两侧的拱卫景墙、格栅、灯带等元素进行视线的引导,消隐样板房、建筑利角等不利条件。


The sturdy rain and rain corridor is the only way for pedestrians, and the stainless steel copper-plated grid is full of sequence. Combining the elements of the arched walls, grille, and lamp strips on both sides to guide the line of sight, and eliminating the unfavorable conditions such as the model house and the building angle.

image.png

莱美石景墙结合叠瀑水景解决场地高差,局部搭配螺旋状水景,水面种植池精选孤植羽毛枫,丰富视觉层次。


The Lai Mei Shi Jing wall combines the waterfall water surface to solve the height difference of the site, partially matched with the spiral waterscape, and the water surface planting pool selects the solitary feather maple to enrich the visual level.


第三幕 | 水之绿洲,一半青林一半城 

image.png

利用场地高差,打造水上纯林空间。形成梯田般的层层叠瀑水景,结合茂盛植物,一静一动,营造林泽般宁静深远的意境。建筑掩映在绿意之中,与自然生态环境共生,向自贡半城青山半城楼的山林城市风貌致敬。


Use the height difference of the site to create a pure forest space on the water. Forming terraced-like layers of waterfalls and water features, combined with lush plants, calm and moving, creating a peaceful and far-reaching mood. The building is surrounded by greenery and symbiotic with the natural ecological environment, paying tribute to the mountainous city style of Zicheng “half-city Qingshan half-city building”.


image.pngimage.pngimage.png

随着风雨连廊的律动,来到流幕水苑一圈圈水景在灯光的掩映下如同水面涟漪般向外发散。光影散落,树荫斑驳,与连廊上垂落的水幕交织成趣。仿佛一下连空气都突然安静下来。若不是一幕幕的水声,似乎时间都静止了。


With the rhythm of the wind and rain corridor, I came to the "Flower Water Garden". A circle of waterscape diverges outward like a water surface under the shade of light. The light and shadow are scattered, the shade is mottled, and it is intertwined with the water curtain that hangs down on the corridor. It seems as if the air is suddenly quiet. If it weren't for the sound of the water, it seems that time is still.

image.png

层层叠水如一弯新月,亦是地质变化的浪漫表达。


Layered water, such as a crescent moon, is also a romantic expression of geological changes.image.pngimage.png

步移景异,半池半林。盎然绿斑与缥缈水雾映入眼帘,伴潺潺流水,空灵之境悦然于心。


Step by step, half of the pool and half forest. The lush green spots and misty water come into view, accompanied by flowing water, and the ethereal environment is pleasing to the heart.


image.png

步道似跨越星空的桥梁指引前行,进入体验馆。


The trails seem to lead the bridge across the starry sky and enter the experience hall.

image.png

水中绿洲中造型特异的沙朴与佛甲草交相呼应,打破石材墙面的单一感,营造简洁纯粹的现代禅意空间。


The unique shape of the sand in the oasis of the water echoes the Buddha's grass, breaking the single sense of the stone wall and creating a simple and pure modern Zen space

image.png


第四幕 | 公园里,诗意居image.pngimage.png

灰空间植入艺术书吧、亲水吧台等功能设施,营造舒适、趣味的人居交融生活场所,带来舒适而有温度的“臻 · 生活“体验。


The gray space is equipped with functional facilities such as an art book and a hydrophilic bar to create a comfortable and fun place to blend living places, bringing a comfortable and warm “elegant life” experience.

image.png

亲水吧台 | 山丘流云

 Water bar | hill cloud


亲水吧台前,一弯水池似动似静,池中林草葳蕤,光影交错,隐映人们心之向往的居住环境。


In front of the hydrophilic bar, a curved pool seems to be quiet, and the pool is covered with grass and grass, and the light and shadow are interlaced, which hides the living environment that people are yearning for.

image.png

image.png

水磨石步道、夹道紫薇、成片的草花以及芦苇灯组团,让你的归家旅途丰富多彩,充满温度。随心而动,随行而至,归家归心。


The terrazzo trails, the zinnias, the grass flowers and the reed lights make your journey home full of temperature. Move with your heart, follow the line, return home.

image.png



我要评论

已输入 0

最新评论

共1条评论

游客

这个项目真正有调性。

2020-03-05 09:45

回复 0 0

相关推荐

¥60/㎡浏览量:4831

平湖新城吾悦华府

¥100/㎡浏览量:10606

苏州景瑞·无双

¥36/㎡浏览量:795

万科 · 梦想之光

¥100/㎡浏览量:2954

烟台金科博翠山